2005-02-09

Buzinak születni

Nem árt, ha szem előtt tartjuk annak lehetőségét: bizonyos kérdések egyszer s mindenkorra kikerülnek majd az elméleti diskurzus lehetősége alól. Mint ahogy Darwin óta ahogy komoly spekulációkat nem lehet folytatni az élővilág kialakulásának mechanizmusairól, ugyanúgy előfordulhat az is, hogy a homoszexualitás biológiai háttere is megvilágosodik majd előttünk, és akkor majd egy kicsit nehezebb lesz buzizni. Vagy nem.

Komoly kérdés, hogy mi akadályoz meg majd bennünket abban, hogy ne torzszülötteknek, hanem teljes értékű embereknek tartsuk majd a homoszexuálisokat; ne öntsük ki őket az eugenika lefolyóján, ha erre esetleg lehetőség adódik, és ne rekesszük ki őket éppen erre hivatkozva egy sor jog gyakorlásából.

Magyarországon sajnos nem állunk nagyon jól ebben a helyzetben; pedig nem ártana erre személyesen is odafigyelnünk. Jó lenne, ha nem ezekre az irracionális félelmekre való rájátszással lehetne eredményeket elérni mondjuk a választásokon; ha mondjuk a (jelen esetben biológiai) kisebbséggek kijátszásával senki sem próbálna meg választásokat nyerni.

Vagy legalább ne venne részt tevőlegesen melegellenes tüntetéseken.