2004-11-02

melyik spice girl-t...

Furcsa hely az, ahol az lesz elnök, akire való szavazásra egy olyan sztár szólít fel, aki egy-két éve még azon meditált, melyik spice girl-t ejtse teherbe. Persze, azok után, hogy Michael Moore miket összekampányolt az említett elnökjelöltnek (máris elnökké avanzsáltam, pedig csak holnap lehet... remélem), meg ott van fél Hollywood (Gweneth Patrowtól Leonardo di Caprioig), és Soros György, és az a vicces az egészben, hogy nagyrészük nem is Kerry mellett kampányol, hanem Bush ellen. Persze ott vannaka Bush-szimpatizánsok is (mint Britney "két házasság után még mindig szűz" Spears, tudják, aki nem tudja, hol van Ausztrália, valamint Kalifornia kormányzója, Arnold Swarcenegger). Állítólag a rockerek szavaznak majd Kerryre, a country-hallgatók meg Bushra. Nem tudom, miért, de engem ez emlékeztet két évvel ezelőttre, itthon. És mi lett a vége? Két év, és miniszterelnökünk leváltódott. Remélem, Kerry belevalóbb srác lesz!

Még tegnap is nagy kampányolás volt mindkét részről (négy-hat állam per jelölt nem rossz teljesítmény), mégis a statisztikusok most épp azt mondják, hogy Florida és Ohio kékül. Ennek ellenére a legtöbb prognózis Busht hozza ki győztesként.

Hétvégén egymást érték a választási műsorok a különféle hírcsatornákon, véletlenül mindenütt egy icike-picikével több volt a Kerry-szimpatizáns (Clinton tanácsadója, Moore etc.), és valahogy mindenütt az jött ki, hogy Kerry mennyivel jobb elnök lesz, mint Bush volt. Sajnos ezek európai csatornáknak készült adások. Itt pedig, mint erre már utaltam egyszer, nem szavazunk (illetve az itt élő amerikai állampolgárok igen, Mike ismerősöm pl. elkötelezett Kerry-szimpatizáns, sajnos kaliforniai, ahol tuti a Demokrata-győzelem, de a gesztus értékelendő).

Tehát, amint a nap nem csak itt, de odaát is felkel (ez hat óra múlva lesz), megkezdődik a NAGY nap. És ha tényleg hihetünk a legújabb jósolási trendeknek, a Bush-ellenzék befutó helyen van. Ha a statisztikusoknak hiszünk, Bush maga van befutó helyen. Néha nagyon szeretnék a hihetetlenben hinni, de ez most nem az a történet. Sajnos.