2004-10-05

Lazázás

Nem azt akarom mondani, hogy a Fidesz a Jani ellentétben Ferkóval, aki totál lökött, de azért mintha ez az elemzés egy kicsikét részrehajló lenne. Legalábbis a Political Capital Institute igazgatójától. Vagy nem?

1 Comments:

At 9:24 du., Blogger Trychydts said...

Véleményem szerint határozott tény, hogy a Fidesz egyszerűen képtelen kommunikációs stratégiát felmutatni Gyurcsány Ferenccel szemben; illetve, amit fel tudnak mutatni, hogy egyáltalán nem működik.

Medgyessy Péter ügyfogyott kommunikációs technikája ellenzékből tökéletesen elegendő volt a protestszavazatok megszerzéséhez, sőt, még rá is segített a sikerre (az esetleg, öregedő szakember a fiatal, arrogáns diktátorral szemben); kormánypárton azonban maga volt a katasztrófa. Gazdasági szakember létére képtelen volt gazdasági reálpolitikát folytatni; képtelen volt állni a sarat a Fidesz lendületes, offenzív kommunikációjával szemben. Miniszterelnökként az ember minden szava hozzáférhető, visszajátszható és idézhető, így még technikai akadálya sincs, hogy minden hibáját ezerszeresre növeljék.

Gyurcsány ezzel szemben egy radikális, sikeres, dinamikus személyiség, akinek - Medgyessyvel szemben - igenis van vesztenivalója; pontosan fel tudta mérni, milyen kommunikációra számíthat az ellenzék részéről, akik ráadásul legtöbb patronjukat el is lőtték rá még sportminiszteri korában. A sikeres vállalkozóra - minden kisztitkárság dacára - nehezen süthető rá a kommunizmus bélyege. A Fidesz mindenbe próbál belekapaszkodni, görcsösen próbálja ellenségképbe Gyurcsányt is beerőszakolni - mindenddig vajmi kevés sikerrel.

Erre rámutatni még a Political Capital igazgatójától sem elfogultság.

 

Megjegyzés küldése

<< Home